Discussion about this post

User's avatar
Philippe Smith's avatar

Goed artikel. Ik heb zopas al Nordisk Nordisk aangekocht aan 430 DKK. Mijn interesse gaat uit naar mogelijke nieuwe blockbuster?

Novo Nordisk's investering van € 1 miljard in Cardior Pharmaceuticals suggereert sterk potentieel blockbuster-gebied. Vooral omdat het gaat om CDR132L, een nieuwe op RNA gebaseerde therapie voor hartfalen, een aandoening die miljoenen mensen wereldwijd treft.

Hier zijn een paar redenen waarom dit inderdaad een potentiële blockbuster zou kunnen zijn:

Nieuw werkingsmechanisme: CDR132L richt zich op microRNA-132, dat een rol speelt bij het herstellen van pathologisch hartweefsel. Door dit te remmen, kan het hart mogelijk beter herstellen na schade, iets dat bestaande medicijnen zelden aanpakken.

We'll see

Voor melexis ondanks de goede fundamentals heb ik meer twijfels? Autosector staat onder druk en investeringen zijn enorm. Ik heb voorkeur voor Micron Technology

Micron rapporteerde vr 24 een omzet van 24 miljard en nettowinst van 778 miljoen. De investeringen in kapitaal uitgaven bedroegen 8 miljard. En aangepaste vrije cashstroom van 386 miljoen. Heeft ook nog schulden natuurlijk maar investeert in lage energy chips en memory intensive voor datacenters. [NFA] Vriendelijke groet

Expand full comment
Dorian Vermeir's avatar

Veel dank voor de uitgebreide bespreking Luc! Zeer uitgebreid en inzichtelijk, zoals steeds. Ik heb enkele bijkomende vragen die ik graag aan je voorleg.

1/ Zie jij de dividend policy als consistent/houdbaar (gezien de evolutie van net cash naar net debt de voorbije jaren)?;

2/ M.b.t. de operating margin (en de DCF): enerzijds schrijf je 'rekent het management niet op een significante uitbreiding van de operationele marge.' (omwille van stijgende R&D komende jaren). Zo is Melexis' eigen FY25 outlook 16%. Anderzijds ga je voor 2025 wel uit van 20%, nadien herstellend richting 27% (beide gecorrigeerd voor R&D), en 25% (gerapporteerd, aansluitend bij doelstellingen van management). Deze 2 lijken elkaar tegen te spreken. Wat zie ik hier over het hoofd?

En hoeverre is 25% (gerapporteerd) wel waarschijnlijk of zelfs plausibel, gezien dit historisch (2000-2024) toch vaker niet het geval was? (Of beschouw je een periode 2010-2024 representatiever?)

3/ je hanteert een ROIIC die negatief is, is dit omwille van de verwachtte toename van R&D (richting 13% omzet, met een verwachtte lagere omzet voor 2025? Ook de ROIC voorzie je op 15% voor 2026-2030 - aanzienlijk lager dan het gemiddelde van de voorbije 5 jaar.

Nogmaals dank voor je uitgebreide toelichtingen steeds!

Expand full comment
5 more comments...

No posts